top of page
Keresés

Nem szeretem a hétfőket

Nem szereted a hétfőket? Ha nem szereted a hétfőket, akkor évi 52 napra kellemetlen érzéssel gondolsz. Ehhez számold hozzá az 52 vasárnapot, amikor már mérgezi a "holnap hétfő" gondolat a napodat. Ez már 104 nap. Tehát, az éved egyharmadát kellemetlen érzettel éled le. És ez csak 1 gondolatod.


Utálom a főnököm Megcsal-e a párom? Rossz anya/apa vagyok Kevés a pénzem Kövér vagyok Nem áll sehogy a hajam Alacsony vagyok Túl magas vagyok Nincs egy rongyom sem Anyósom utál Nem vagyok jó semmire Nekem nem lehet ... Rossz volt a gyerekkorom Biztos miattam van Mit gondol rólam ... Miért pont én?

És még sorolhatnád azokat a gondolatokat, amik rendszeresen mérgezik a napjaidat... Ha így kiszámolod, akkor hány napod panaszmentes? Hány napod olyan, amit te magadnak nem mérgezel?

Ugye, hogy sokszor nem is kell más, hogy ne érezd magad jól a bőrödben?

Sokan panaszkodnak nekem, hogy a környezetükből valaki mindig kiborítja, mérgezi a napjukat.

Ne feledd, ahogy benn, úgy kinn. Ami benned működik, azt érzékeli a környezeted. Ha te mérgezed a saját életed, és ezt érzik belőled, akkor teljes lelki megnyugvásal teszik ezt veled mások is, hisz ha te ezt csinálod magaddal: akkor te ezt szereted, és ha te ezt szereted, akkor ezt adják ők is neked.

Az egyik kliensem, nevezzük Annának, a következő mondattal nyitott, mikor eljött hozzám egyéni tanácsadásra: - Azt mondja a barátnőm, a kolléganőm, a párom, hogy szeret, mégis mindig megbántanak! - Sokszor pont azért bánt valaki, mert azt érzi, hogy te ezt szereted. - Lara, de ezt nem gondolhatod komolyan. - Pedig de! Persze nem azt mondom, hogy más dinamika nem húzódhat meg mögötte, de azt tapasztalom, hogy ez a leggyakoribb. Nálad is leteszteljük, és a tesztből úgyis kiderül, hogy hol van az elakadás. - Tehát lehet ezzel tenni valamit? - Noná! Ez egy tanulható technika, amit ha megtanulsz és begyakorolsz, akkor simaliba menni fog. Anna megtanulta, gyakorolta és minap írt egy üzenetet, miszerint változtak a dolgok. A párja először nem értette, de a piszkálásokat elkezdte únni, és befejezte. A barátnő, aki mindig kritizálta mára kedves ismerőssé vált, amit Anna nem bán, mert lett valódi, szeretetet adó barátnője. A kolléganője átkérte magát más irodába, azzal, hogy mostanában húz rá a klíma, ami Anna szerint nem is szokott bekapcsolva lenni.

Boldogságos mindennapokat kívánok neked! Puszi nagyölelés Lara

74 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page